Sommerstedgade 18-20 / Kbh V (Produktion)
Stade B8 / Torvehallerne på Israels Plads / Kbh K (Konditori)
/ Telefon 59 30 30 00

Jordbærlagkage med Vanillemousse, Grand Marnier og chokolade

En Vanillemousse med Grand Marnier. Fint skåret jordbær, hakket chokolade, og med en krans af jordbær. Dekoreret med marcipan rose og chokolade.

Lagkagebunde

Ingredienser

  • 160 g. smør (smeltet)
  • 270 g. sukker
  • 270 g. mel
  • 16 g. bagepulver
  • 10 g. vanillesukker
  • 8 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Smørret smeltes.
  2. Æg og sukker piskes luftigt.
  3. Melet, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen, og mænges i.
  4. Det smeltede let afkølede smør mænges derefter i.
  5. 2 bunde a ca. 500 g. smøres tyndt ud på bagepapir, på bagepladerne.
  6. Bundene bages ved 200 grader i ca. 10 min., til de er let gylden. (Bundene kan ikke bruges, hvis den er bagt for meget).
  7. Tag dem straks af bagepladen, når de er bagt. Så de afkøler hurtigt.
  8. Stik 2 bunde ud af lagkagebundene. Den ene i ringstørrelsen som skal bruges til bunden, den anden 2,5 cm mindre i diameter. Den skal bruges til midten, som skjult bund.

Vanillemousse med Grand Marnier, chokolade og jordbærstykker

Ingredienser

  • 600 g. Jordbær (hakket i passende stykker).
  • 650 g. Let pisket flødeskum
  • 120 g. flormelis
  • 15 g. vanille eller ca. 1 stang.
  • 7 blade. husblas. – udblødes i koldt vand.
  • 100 g. fløde (flydende)
  • 1 dl. Grand Marnier
  • 100 g. mørk chokolade (hakket fint)
  • Ca. ½ bakke, ren gjorte jordbær, som halveres til kanten af ringen.

Fremgangsmåde

  1. Husblassen kommes i koldt vand.
  2. Jordbærerne 600 g. skæres i tern.
  3. Hak chokoladen fint.
  4. Flormelis og vanille blandes godt.
  5. Piskefløden piskes op, og blandes med florsukker vanille sukkeret.
  6. Den flydende fløde og Grandmarnie blandes.
  7. Husblassen, knuges for vand, smeltes og blandes derefter med Grand Marnier fløde blanding.
  8. Husblas blandingen kommes i flødeskum blandingen, i en tynd stråle og der blandes godt.
  9. Kom derefter den hakkede chokolade og hakket jordbær i, og bland det godt, til en ensartet mousse.

Overtræks Marcipan

Ingredienser

  • 250 g. marcipan Råmasse
  • 150 g. flormelis
  • 30 g. glukose

Fremgangsmåde

  1. Det hele køres sammen, til en homogen masse. Men pas på, at det ikke køre for længe, så køres olien ud af marcipanen.

Isomalt dekoration

Fremgangsmåde

  1. Tag en silikonemåtte og læg den på en bageplade.
  2. Drys Isomalt på måtten i et pænt lag, og bag det i ovnen, til det er smeltet ud til dekorative plamager.
  3. Afkøl og brug til dekoration.

Ring af jordbær, med mousse

  1. Bag bundene
  2. Skær jordbær og hak chokolade.
  3. Lav moussen
  4. Støb moussen
  5. Ælt marcipanen og farv.
  6. Lav dekoration.
  7. Færdiggør kagen.

Fremgangsmåde og opbygning af kagen

  1. 2 lagkagebunde stikkes ud af bunden. En som passer inden i ringen, den anden 2,5 cm mindre i diameter.
  2. Ringene fores med strimler af plast og en lagkagebund lægges i bunden, og det sættes på et lagkage pap.
  3. De rengjorte jordbær skæres i halve, og de sættes rundt i ringen, så det passer hele vejen rundt.
  4. Ringen fyldes nu halvt op med mousse og læg den mindre lagkage bund i.
  5. Derefter fyldes den helt med mousse, og stryges glat med en paletkniv.
  6. Sættes nu på frost til den er helt stivnet.
  7. I mellemtiden farves marcipanen i rød og hvid.
  8. Den hvide marcipan rulles tyndt ud, klar til at stikke ud, i størrelsen med kagen.
  9. Lav marcipan rose og lav flere jordbær klar til dekoration.
  10. Smelt chokolade til at dekorerer kagen med.
  11. Når moussen har sat sig, trækkes ringene af og plasten fjernes.
  12. Læg marcipan toppen på og dekorer kagen.
  13. Dessertkagen, er nu klar til at anrette på et lagkagefad.

Vær opmærksom på, at der er mere mousse, end der kan være i en ring, så lav evt. noget derudover.